Nieuwbouw op het RV terrein

Inschrijving geopend. Ga naar de projectsite en schrijf je digitaal in!
Rijssen-Holten - Rijssen
Archief

Koopprijzen n.n.b.

Kenmerken

Kaveloppervlak
330 - 1000m2

Over dit project

Het RV terrein; een uniek project in Rijssen!
Perfect gesitueerd, dichtbij het centrum en met natuur en park om de hoek. Het RV terrein is een zeer gewilde locatie in Rijssen. Een lommerrijke omgeving waar mensen graag willen wonen. De realisatie is in afwachting van verplaatsing van de voetbalclub.

Locatie/historie
Van linnen tot voetbal; een plek met een verhaal. Een locatie met een lange historie. Het begon allemaal in 1835 toen Gerrit Hendrik ter Horst een linnenweverij oprichtte: Ter Horst & Co.

Het fabriekje, 20 man personeel, nam in 1850 een vlucht door een grote order voor juten koffiezakken van de Nederlandsche Handel-Maatschappij. De jute kwam per schip aan over de Regge en werd met paard en wagen naar de fabriek gebracht. De fabriek werd belangrijk voor Rijssen: in 1850 kende Rijssen 400 textielarbeiders (op 2949 inwoners), waarvan de meesten voor Ter Horst werkten. Op het hoogtepunt - in 1949 - werkten er 1500 mensen bij de Koninklijke Jutespinnerij en Weverij Ter Horst & Co.

Helaas was het succes vergankelijk. Aangetrokken door de hogere lonen in andere bedrijfstakken, vertrokken veel werknemers. Het ging slecht met het bedrijf en de textielindustrie. In 1980 waren er nog maar 200 werknemers over. In 1982 ging Ter Horst op in de Nederlandse Jute Industrie Groep. Het mocht niet baten; in 2003 ging het bedrijf failliet en stonden de 51 resterende arbeiders op straat.

Een levendige erfenis
De fabriek liet een levendige erfenis na. De familie Ter Horst heeft veel voor Rijssen betekend. Zo richtte in 1898 Harmen ter Horst - namens het bedrijf - Muziekvereniging Wilhelmina op, dat nog steeds bestaat. Toen Harmen ter Horst in 1909 een leren bal uit Engeland had meegebracht, werd besloten een voetbalclub op te richten met de naam Rijssen Vooruit (Arrevee). RV is daarmee de oudste voetbalclub van Rijssen en jarenlang werd in Rijssen een leren bal een 'Arreveebal' genoemd.

Meer dan een eeuw later is de grond van de voetbalclub nog altijd eigendom van de erven Ter Horst. Dat is onlangs veranderd. De grond is in bezit van Ter Steege Bouw Vastgoed en Rijssen Vooruit verhuist in 2020 naar een plek elders in Rijssen. Dan is de locatie klaar voor een nieuwe toekomst en wordt het een fijne plek om te wonen!

Meer informatie

Kenmerken

Project
Nieuwbouw op het RV terrein
Start verkoop
Verkoop gestart
Koopwoningen
21

Locatie

Stel je vraag

Contact

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Rijssen-Holten.

Aanmelden